Tandarts & Mondhygiëniste

Stralende lach geeft zelfvertrouwen

Preventie en voorlichting bij kinderen en tieners
Jong geleerd is oud gedaan!

Veel voorkomende problemen zoals cariës (gaatjes), tanderosie en tandvleesproblemen kunnen worden voorkomen door op jonge leeftijd kinderen goede mondgewoonten aan te leren.
Tijdens een preventie afspraak wordt er gekeken naar de mondhygiëne van uw kind. Met behulp van een speciale kleurstof (plaqueverklikker) wordt aangetoond op welke plaatsen in het gebit er na het poetsen nog tandplaque is blijven zitten. Aan de hand van een uitgebreide poetsinstructie/poets les leert zowel het kind als de ouder hoe het gebit optimaal schoongehouden kan worden.

Niet alleen het poetsen is belangrijk, maar ook voedingsgewoonten speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van gebitsproblemen. Daarom wordt bij 
Mondzorg City Smile ook hieraan uitgebreid aandacht aan besteed. De mondhygiënist kan u en uw kind adviseren en helpen bij het vinden van alternatieven voor voedingsmiddelen of dranken die het gebit aantasten.
De frequentie waarop een kind wordt geadviseerd om de mondhygiënist te bezoeken, wordt bepaald op basis van het persoonlijke cariësrisico en plaquescore.