Tandarts & Mondhygiëniste

Stralende lach geeft zelfvertrouwen

Prothetische behandelingen

Prothetiek is nodig voor mensen die helemaal geen tanden of kiezen meer hebben. Dan komt u in aanmerking voor een kunstgebit. Ieder 5 jaar heeft u recht op een nieuwe kunstgebit vanuit uw basisverzekering (75% wordt vergoed). 25% van de vergoeding gaat vanuit uw aanvullende tandartsverzekering. Als u geen aanvullende tandartsverzekering hebt, is dit uw eigen bijdrage.

 

Indien het kunstgebit niet goed meer functioneert, omdat er veel verlies van kaakbot is, kunt u in aanmerking komen voor een klikgebit (kunstgebit gedragen door implantaten). Dit is meestal van toepassing voor de onderkaak.

 

Zijn er nog tanden of kiezen die in goede staat zijn, kunt u in aanmerking komen voor een partiele prothese of een frame (metaalprothese).

 

De mogelijkheid voor een flexibele prothese bestaat ook, echter nadeel van flexibele prothese is dat ze niet aangepast kunnen worden. Dat betekend als er een stuk afbreekt danwel een tand bijgeplaatst moet worden, dit niet mogelijk is.  

 

Onderhoud van uw protheses zijn ook heel belangrijk. Ten eerste om hygiënische redenen, ten tweede om de ruimte die in de loop van de tijd ontstaat door slinken van het kaakbot met de protheses bij te houden. Dan kunnen wij die ruimte opvullen door een afdruk te maken (rebasen/ relinen) en zit de protheses beter in de mond.